[rev_slider alias=”vår höst”]

 

Följ med LinjettCharter ut i skärgården då semesterfirarna lämnat sommarstugor och gästhamnar. Upplev hur naturen skiftar i samklang med årstidernas egen palett.

En favorit är Österhamnen på Arholma cirka 10 distans från Rosättra, ett lagom seglingsavstånd när temperaturen ligger runt 0. Vill man öka på seglingen kan man runda ön och förlänga tiden
på sjön. På Arholma möter ett levande litet skärgårssamhälle med grusade traktorvägar, röda stugor, ett kapell, vandrarhem, restaurang och en liten affär. En rask promenad rekommenderas samt att avslutats kvällen i skärgårdsstiftelsens bastu och ett dopp i havet. Under advent hålls gudtjänst i kapellet med efterföljande kyrkkaffe.

”Vi seglade dit ett år och  tyckte att vi var hurtiga, men när vi förtöjde vid gästbryggan och tittade akter över, fick vi syn på ett 10-tals havskajaker, det var medlemmar ur friluftfrämjandet som skulle upp till kyrkan”, säger Johan och ler.

Tidig vår och försommar kan vara förtrollande vackert då midsommarblomster, smörblommar, hundkex , humleblomster och orkidér slår ut i  blom.

Har du någon favorit som du skulle vilja segla till?

Vi kommer gärna med prisförslag. Vänligen ring Johan +46 70 571 85 50