Aktuellt

6 maj

 

Nu är säsongen igång! Tre båtar sjösatta, vårrustade och städade.

Och första träningen inför ÅF-race 2018 gick av stapeln.

Först ut var Team Tjorven som ställer upp för andra året i rad.

Tillsammans med Johan tränades spinackergång, gippar och kryss. Strålande sol, 3-10 msek och sydligvind gjorde första dagen till en härlig uppstart inför årets stora race.

 

 

 

 

 

 

 

27 oktober

Stort tack till Happy med sönerna Patrik och Mathias från Labkyl. för en jättetrevlig oktoberkväll.

Contessas besättning från ÅFrace träffades i Happy sommarhus på Ingarö. Många härliga minnen delades från årets träningar och race. Taktik, vikt och segel diskuterades livligt inför den kommande säsongen. 2018 mönstrar de på för fjärde året i rad!

Kvällen avslutades med bastu och bad i tunna,  men innan bjöds på fantastiskt välmarinerat och grillat kött, med välsmakande tillbehör och dryck. En härlig frukost dukades upp på lördagmorgonen innan deltagarna i Team Labkyl åkte hem till sitt.

 

happy 1 IMG_2648

 

happy 2IMG_2645

 

6 oktober 2017

Säsongen är över och båtarna dras upp en efter en. Idag var det Contessa som stod på tur. Pappa Ola är med och tvättar.

Städning invändigt, polering, konservering av motorn hör till höstens rutiner.  – Det är bra att göra så mycket som möjligt så är man väl förberedd inför nästa seglingssägong, säger Johan.

 

IMG_9474

 

IMG_9476

 

2 oktober 2017

Vid lunchtid kom mätman Micke Lindqvist ut till Rosättra för att mäta Contessa. Vikten var 9500 kr vilket är 1000 kg mer än man trott. Nu väntar besked på nytt LYS tal, vilken kommer att ge nya förutsättningar och hopp om bättre placeringar i 2018 race.

 

 

IMG_9465 fixad