ÅF

2017 seglade 3 båtar under LinjettCharters flagg. Låt dig inspireras av bild och text, kanske blir du sugen på att vara med 2018? Kontakta Johan så berättar han mer. Möjlighet finns att hyra så väl som att mönstra på en av Linjetterna med skeppare.

IMG_8537

 

7 JULI 2017

Så är alla båtar tillbaka i sina hemmahamnar och de nöjda deltagarna har mönstrat av. Solnedgång och soluppgång, väder och vind, tufft och slitigt, men också härligt och förtrollande vackert. På bilden ovan syns Tjorven i gryningen.

Tjorven kom in under onsdag eftermiddag och de stolta och nöjda tjejerna togs emot av bl.a. Beas barn som hade gjort egna skyltar och bjöd på ”fartgrodor”. Gänget kunde lugnt gå till Dykarbaren efter några timmars pustande och sätta sig vid det bokade bordet.

Dreamline One åt middag på Värdshuset och Contessas besättning deltog vid den årliga Regattamiddagen på Seglarhotellet. Lite senare sammanstrålade alla som orkade vara uppe. Men först var det prisutdelning.

 

IMG_1466

IMG_1469

IMG_1472

IMG_1482

IMG_1481

IMG_1480

IMG_1479

IMG_1489

IMG_1491

 

5 JULI 2017

Äntligen målgång! Contessa var först i Sandhamn av LinjettCharters båtar klockan 20.55 på tisdag kvällen, knappt 3 timmar efter kom Dreamline One och Tjorven är fortfarande till havs men närmar sig Alma. Seglarna är vindpinade och trötta men glada. Det blev ett snabbt och bitvis tufft race, med vindstyrka upp emot 13 sm/s.

Efter sömn och vila vänta middag på Seglarhotellet eller på någon annan av Sandhamns mysiga krogar.

 

2 JUL 2017

Och så vad den över, den stora seglarfesten och uppladdningen inför gårdagens start i ÅF Offshore Race 2017.

Båtarna  är i skrivande stund någonstans på mitten av Gotlands utsida, i natt har det blåst upp mot 13 1/s och det ser ut att bli ett snabbt race. Klicka här och följ racet

 

Skärmavbild 2017-07-03 kl. 13.19.51 (kopia)

 

Liten tillbakablick. Båtar kom in redan på torsdagen till Skeppsholmen. Först Contessa med Johan, Happy och Mattias från  Team Labkyl, därefter Dreamline One med Urban och hans besättning och lite senare mot kvällen  Tjorven med Bea och hennes tjejgäng. Följ dem här ”amatörsatsning”.

 

bea.49 (kopia)

 

Båtarna har besiktigats, seglarna har gått igenom väder och strategier för dagarna till sjöss och inte minst minglat bland båtar och seglingsintresserade besökare. Eventet drar mycket folk! Tjorven bjöd in till eget mingel på lördagen, vilket var mycket populärt både av släkt och vänner men även av media som kom och filmade vid fler tillfällen.

För andra året bjöd LinjettCharter på middag i Max Ströms lokaler på Skeppsholmen. Rostbiff, potatissallad och lite dricka stod uppdukat och seglarna fick tillfälla att träffa varandra, det är lätt att man bara möts på bryggan annars. Kvällen avslutades vid 22.00 alla ville ju komma i säng tidigt – ingen vet ju hur många timmars sömn det blir dagarna som följer…

 

2 JULI DAGS FÖR START

De sista matådorna görs klart och levereras till båtarna.

 

IMG_1410 matlådor

 

Urban med Linjett 40:an Dreamline One lämnar bryggan och styr mot starten först.

IMG_1426. dreamline

 

Nästa båt ut blir Linjett 35:an Tjorven.

IMG_1418

 

IMG_1431

 

Äntligen blir det Contessa och Team Labkyls tur att ge sig av.

IMG_1427 contessa

 

Och så går starten!

 

IMG_1447

 

 

 

 

 

 

SNART START!

ÅF indesign

 

IMG_1392

 

IMG_1394 2

 

 

Den 2:e juli går starten för ÅF Offshore Race – KSS klassiska kappsegling runt Gotland.
Tre båtar seglar i år för LinjettCharter Contessa Linjett 43, Dreamline One Linjett 40 och Tjorven Linjett 35.

För första gången seglar en ”tjejbåt” under LinjettCarters flagg. Beatrice Ruling är initiativtagare och hennes besättning har tränat med Johan och på egenhand under hösten och våren. För att dokumentera och följa racet har de skapat en hemsida. Gå gärna in och titta på https://tjorvengr2017.wordpress.com

 

 

Skärmavbild 2017-06-30 kl. 16.17.01

 

Laboratoriekyl med Happy Larsson och sönerna seglar med Contessa för tredje året i rad.

Urban Lagerström deltar med sin Dreamline One med en ny besättning, förutom Tommy Brune som är kvar som skeppare.

Under cirka 2 veckor har arbetet med pirerna pågått mellan Chapman och Skeppshomsbron. Tält- och scenbyggare arbetar för fullt sida vid sida med tävlingsarrangörer och krögare för att få allt färdigt till ÅF Offshore Race 2017 – folkfesten i segelbåtsmiljö. På torsdag öppnar ÅF Offshore Race Village! kom gärna förbi och hälsa på oss!